TEACHERS

Anna Timmermans

ANNA TIMMERMANS is directeur van het Netherlands Institute of Core Energetics (NICE). Sinds 1982 heeft zij een eigen praktijk en is ze methodiekdocente. Anna is ECP-gecertificeerd. Ze heeft een opleiding gevolgd in de Bio Energetische Analyse en is door John Pierrakos in de Core Energetica geschoold. Haar passie is om Core Energetica-therapeuten op te leiden en Core Energetica in Nederland als zelfstandige therapierichting in te voeren. Anna geeft ook les in Mexico, Italie, Griekenland and Polen.

Erena Bramos

ERENA BRAMOS heeft psychologie gestudeerd aan de Adelphi University. Ze is gecertificeerd Gestalt Therapeut en heeft de Core Energetics opleiding aan het instituut in New York gedaan. Ze heeft ook Psychosynthese gestudeerd en een opleiding in Past Life Regression gevolgd. Ze helpt mensen hun blokkades op te heffen, waardoor ze hun ware potentieel kunnen benutten.  Daarbij spreekt ze alle dimensies aan: emotioneel, energetisch en spiritueel. Erena legt zich de laatste jaren vooral toe op het opleiden van therapeuten. Ze geeft les aan het Core Energetics Institute in Brazilië en ontwikkelt een nieuw programma in Griekenland, gebaseerd op de principes van Core Energetica en Padwerk.

Roge Canto

ROGE CANTO is gecertificeerd Core Energetisch therapeut, gestalttherapeut, Excepcional Marriage mentor, Reiki master, mede-directeur van Core Esencia Guadalajara. Hij geeft les bij diverse Core instituten, onder andere in Mexico, United States en Costa Rica. Sinds 2008 heeft hij een zelfstandige eigen praktijk. Co-facilitator in Holotropic Breathing workshops. Zijn motivatie voor het lesgeven komt voort uit, zo zegt hij: ''de grote behoefte om antwoorden te vinden die mijzelf de weg wijzen naar herstel en vrijheid.''

Liz Carl

LIZ CARL is psychotherapeut en sinds 1990 werkt ze met Core Energetica. Ze maakt als senior teacher deel uit van de faculteit van het New York Core Energetics Insitute en ze geeft sinds 2007 ook les in Canada, Mexico en Nederland. Ze is mede-directeur van het pas opgerichte Core Energetics Polska in Polen en van het New York Core Energetics Insitute. Als Exceptional Marriage therapeut werkt ze met paren, zowel individueel als in workshops en trainingen, samen met haar man Barry Carl. www.lizcarltherapy.com

Ina Coletti

INA COLETTI was zoekend naar werk dat het hart centraal stelt en waar wijsheid doorheen stroomt. Zo vond ze in 1981 Padwerk en later Core Energetica. John Pierrakos hielp haar zich te ontwikkelen tot wie ze werkelijk is. Sinds 1988 werkt Ina als therapeut en sinds 1994 heeft ze haar eigen praktijk. Ze heeft, met anderen, Core Energetica naar Duitsland gebracht.

Jorge Galindo

JORGE GALINDO is directeur van het CORPORE Institute in Mexico City. Hij volgde zijn roeping als therapeut langs twee wegen. Langs de ene weg heeft Jorge zich ontwikkeld als Bio Energetisch therapeut in de traditie van Wilhelm Reich. Later studeerde hij Core Energetica bij John Pierrakos en behoorde hij tot de eerste lichting studenten in Mexico City. Ook heeft hij zich bekwaamd als Hakomi Method practitioner. De andere weg die hij volgde was die van Humanistic Psychology, waarin hij een Master Degree haalde. Jorge is gecertificeerd Gestalt therapeut.

Hedy Geimer-Lorusso

HEDY GEIMER-LORUSSO is directeur van het German Institute CORE ENERGETICS BERLIN en teacher bij diverse internationale Core Energetica instituten. Daarnaast heeft ze sinds 1989 een eigen praktijk. In haar werk met studenten, cliënten, groepen en koppels brengt ze haar jarenlange ervaring samen met een psychosomatische benadering van lichaamswerk. Hedy laat zien hoe we - met zorg en aandachtige aanwezigheid - kunnen groeien en zijn in liefde met alles wat we zijn. Met haar supervisietraining aan het Gestalt Institute Frankfurt, ondersteunt ze studenten en therapeuten in hun ontwikkeling.

Brian Gleason

BRIAN GLEASON is praktiserend psychotherapeut sinds 1978 en werkt in de staat New York. Brian heeft zich samen met zijn vrouw Marcia gespecialiseerd in relaties en ze hebben in hun werk een proces ontwikkeld onder de naam Exceptional Marriage Mentoring. Dit proces brengt Core Energetica en relatietherapie samen. Brian is als senior staflid verbonden aan het New York Institute for Core Energetics.

Melissa Hillery

MELISSA HILLERY is gediplomeerd Core Energetics therapeut, therapeut systemische opstellingen, bewegingsdocent en directeur van CORE London. Haar missie is om Core Energetics voor iedereen toegankelijk te maken. Haar kracht is mensen bij elkaar brengen in een community waarin ruimte is om het belang van verbinding te onderzoeken. Verbinding die ondersteunend is voor het creëren van een vol en vervullend leven. 

Tanja Konig

TANJA KONIG werkt sinds 1993 als psycholoog met mensen in organisaties. Zij focust op de vraag hoe je je plaats kunt vinden in je werk en in de maatschappij en hoe je het beste van je zelf kunt geven. Na haar training als Core Therapeut (2010) heeft ze haar werkgebied verbreed. Ze begeleidt mensen in het werken aan diepe trauma’s en in het leren van ‘niet-ideale situaties'. Tanja werkt vanuit haar eigen praktijk ReSpect. 

Cees van Loon

CEES VAN LOON heeft zijn opleiding genoten bij het New York Core Energetics Institute en studeerde af in 2010. Daarna heeft hij zijn baan als consultant opgezegd en is hij zijn eigen praktijk begonnen. De belangrijkste reden hiervoor was dat hij los wilde komen van ‘hoofdzaken’ en het verlangen voelde om de wereld van ‘niet weten’ te verkennen. Hij heeft zich gespecialiseerd in leiderschap en het werken met jong volwassenen. Cees is als teacher verbonden aan NICE. Hij is mede-eigenaar van Cordium, een centrum voor groei en persoonlijkheidsontwikkeling in Nijmegen.

Lisa Loustaunau

LISA LOUSTAUNAU studeerde af in 1998 in Core Energetica. Daarvoor werkte ze als hypnotherapeut en Spiritueel Gids. Lisa heeft een achtergrond in Psychological Research and Art en werkt al meer dan 20 jaar met groepen rond de thema’s spiritualiteit en creativiteit. Lisa is Director of Education at the Institute of Core Energetics in New York. Ze heeft ook een eigen praktijk in Norwalk Connecticut, waar ze individuele therapie geeft en met paren en groepen werkt. Ze doceert internationaal (USA, Nederland en Brazilië) en is regelmatig gastdocent bij de Guild for Spiritual Guidance in Mariandale.

Dirk Marivoet

DIRK MARIVOET is directeur van het instituut voor Body Mind Integration in Gent, België. Hij heeft Core Energetica gestudeerd bij John Pierrakos, Postural Integration®, Energetic Integration en Pelvic-Heart Integration bij Jack Painter, PhD (en is gecertificeerd trainer/supervisor sinds 1999). Hij heeft ook gewerkt met Shamanisme, zowel in Europa als in Noord Amerika. In de jaren 80 en 90 was hij adjunct directeur van de faculteit van Psychomotorische Therapie van de Universiteit van Leuven, waar hij nu ook nog lesgeeft.

Warren Moe

WARREN MOE geeft les aan het New York Institute of Core Energetics. Daarnaast werkt hij als Core Energetica therapeut in zijn eigen praktijk in New York. Warren was fitness instructeur voordat hij de opleiding tot Core Energetica therapeut volgde. In zijn werk is hij steeds dieper geïnteresseerd geraakt in de taal van het lichaam. Warren brengt compassie en empathie in zijn werk, wat voor zijn cliënten en studenten een bron van inspiratie, troost en steun vormt. Warren werk individueel, leidt procesgroepen en doceert internationaal.

Ivan Sebastiani

IVAN SEBASTIANI is directeur van het Instituto Italiano Core Energetica. Hij is opgeleid door John Pierrakos en geeft les in Italië, Griekenland, Polen, UK, Mexico, Nederland en de USA. Ivan zet zich met hart en ziel in om de leringen van John en Eva Pierrakos te verspreiden en om mensen te helpen blokkades rond hun hart op te heffen. 

Klaus Stinshoff

KLAUS STINSHOFF heeft sinds 1987 een eigen praktijk als Core Energetica psychotherapeut. Hij volgde de opleiding tot Core Energetica therapeut en studeerde bij John Pierrakos. Klaus woont en werkt in Berlijn en is gespecialiseerd in het werken met cliënten die te maken krijgen met kanker. Klaus is chirurg, psychotherapeut en seksueel therapeut. Hij houdt ervan om bij mensen het vermogen tot liefhebben aan te spreken en te vergroten.

Achiel van Tienen

ACHIEL VAN TIENEN werkte na zijn HBO-studie Verpleegkunde 20 jaar in verschillende functies in de gezondheidszorg, variërend van uitvoering tot management. In een persoonlijke zoektocht maakte hij kennis met Core Energetica. Hij besloot zich hier in te bekwamen. Het gaf hem letterlijk en figuurlijk meer bewegings-vrijheid. Na een tweejarige training in Nijmegen en de vierjarige beroepsopleiding in Berlijn, heeft Achiel sinds 2001 een eigen praktijk als Core Energetica therapeut. Als therapeut werkt hij met individuele cliënten, groepen en paren en geeft hij regelmatig workshops. www.core2core.nl