STAF

Anna Timmermans - oprichtster, academic director en teacher

ANNA TIMMERMANS begon in 1982 met een eigen therapeutische praktijk, naast haar werk als methodiekdocente. Anna is ECP-gecertificeerd. Ze heeft een opleiding gevolgd in de Bio Energetische Analyse en is door John Pierrakos in de Core Energetica geschoold. Haar passie is om Core Energetica-therapeuten op te leiden en Core Energetica in Nederland als zelfstandige therapierichting in te voeren. Anna geeft ook les in Mexico, Italie, Griekenland and Polen.

Cees van Loon - managing director en teacher

CEES VAN LOON heeft zijn opleiding genoten bij het New York Core Energetics Institute en studeerde af in 2010. Daarna heeft hij zijn baan als consultant opgezegd en is hij zijn eigen praktijk begonnen. De belangrijkste reden hiervoor was dat hij los wilde komen van ‘hoofdzaken’ en het verlangen voelde om de wereld van ‘niet weten’ te verkennen. Hij heeft zich gespecialiseerd in leiderschap en het werken met jong volwassenen. Cees is als directeur en teacher verbonden aan NICE. Hij is ook mede-eigenaar van Cordium, een centrum voor groei en persoonlijkheidsontwikkeling in Nijmegen.

Fernando Aguiar - teacher

FERNANDO AGUIAR heeft een masterdiploma klinische psychologie en is sinds 2009 Core Energetisch therapeut. Hij is spiritueel counselor bij New York Region Pathwork, TRE Level 2 provider, teacher en supervisor in Core Energetica, en schrijver van het boek Surrendering to the Flow of Life: beyond character defense structures. Hij biedt online therapie en supervisie aan, zowel in het Engels als het Portugees, en verzorgt workshops en retraites in Brazilië, Israel, Australie, Nepal, Thailand, Mexico en India.

Erena Bramos - teacher

ERENA BRAMOS heeft psychologie gestudeerd aan de Adelphi University. Ze is gecertificeerd Gestalt Therapeut en heeft de Core Energetics opleiding aan het instituut in New York gedaan. Ze heeft ook Psychosynthese gestudeerd en een opleiding in Past Life Regression gevolgd. Ze helpt mensen hun blokkades op te heffen, waardoor ze hun ware potentieel kunnen benutten.  Daarbij spreekt ze alle dimensies aan: emotioneel, energetisch en spiritueel. Erena legt zich de laatste jaren vooral toe op het opleiden van therapeuten. Ze geeft les aan het Core Energetics Institute in Brazilië en ontwikkelt een nieuw programma in Griekenland, gebaseerd op de principes van Core Energetica en Padwerk.

Roge Canto - teacher

ROGE CANTO is gecertificeerd Core Energetisch therapeut, gestalttherapeut, Excepcional Marriage mentor, Reiki master, mede-directeur van Core Esencia Guadalajara. Hij geeft les bij diverse Core instituten, onder andere in Mexico, United States en Costa Rica. Sinds 2008 heeft hij een zelfstandige eigen praktijk. Co-facilitator in Holotropic Breathing workshops. Zijn motivatie voor het lesgeven komt voort uit, zo zegt hij: ''de grote behoefte om antwoorden te vinden die mijzelf de weg wijzen naar herstel en vrijheid.''

Ina Colletti - teacher

INA COLLETTI was zoekend naar werk dat het hart centraal stelt en waar wijsheid doorheen stroomt. Zo vond ze in 1981 Padwerk en later Core Energetica. John Pierrakos hielp haar zich te ontwikkelen tot wie ze werkelijk is. Sinds 1988 werkt Ina als therapeut en sinds 1994 heeft ze haar eigen praktijk. Ze heeft, met anderen, Core Energetica naar Duitsland gebracht.

Jorge Galindo - teacher

JORGE GALINDO is directeur van het CORPORE Institute in Mexico City. Hij volgde zijn roeping als therapeut langs twee wegen. Langs de ene weg heeft Jorge zich ontwikkeld als Bio Energetisch therapeut in de traditie van Wilhelm Reich. Later studeerde hij Core Energetica bij John Pierrakos en behoorde hij tot de eerste lichting studenten in Mexico City. Ook heeft hij zich bekwaamd als Hakomi Method practitioner. De andere weg die hij volgde was die van Humanistic Psychology, waarin hij een Master Degree haalde. Jorge is gecertificeerd Gestalt therapeut.

Ken Goldberg - teacher

KEN GOLDBERG, arts-specialist preventieve geneeskunde, is sinds 1994 Core Energetisch therapeut. Hij geeft met liefde les, in het verleden als universitair docent, en tegenwoordig als directeur van de Core Energetische training in Portland (USA), samen met zijn vrouw, Kathleen. Hij integreert energetisch werk, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit in zijn manier van lesgeven. Daarnaast is hij een liefhebber van bergklimmen, kayakvaren en mountainbiken.

Tanja Konig - teacher

TANJA KONIG werkt sinds 1993 als psycholoog met mensen in organisaties. Zij focust op de vraag hoe je je plaats kunt vinden in je werk en in de maatschappij en hoe je het beste van je zelf kunt geven. Na haar training als Core Therapeut (2010) heeft ze haar werkgebied verbreed. Ze begeleidt mensen in het werken aan diepe trauma’s en in het leren van ‘niet-ideale situaties'. Tanja werkt vanuit haar eigen praktijk ReSpect. 

Ala Konopko - teacher

ALA KONOPKO-ULANECKI is mede-directeur van het Core Energetics Institute in Polen. Ze werkt al meer dan 25 jaar met Core Energetica, als therapeut, teacher en supervisor. Ze heeft haar opleiding genoten in New York, waar ze nauw samenwerkte met John Pierrakos. Ze geeft ook les bij andere instituten, onder andere in Griekenland en Italië. Ze werkt graag met vrouwen en helpt hen om stereotype rolmodellen te doorbreken en hun leiderschap te vinden, waardoor ze in hun ware kracht kunnen staan. En dat heeft de wereld nodig!

Lisa Loustaunau - teacher

LISA LOUSTAUNAU studeerde af in 1998 in Core Energetica. Daarvoor werkte ze als hypnotherapeut en Spiritueel Gids. Lisa heeft een achtergrond in Psychological Research and Art en werkt al meer dan 20 jaar met groepen rond de thema’s spiritualiteit en creativiteit. Lisa is Director of Education at the Institute of Core Energetics in New York. Ze heeft ook een eigen praktijk in Norwalk Connecticut, waar ze individuele therapie geeft en met paren en groepen werkt. Ze doceert internationaal (USA, Nederland en Brazilië) en is regelmatig gastdocent bij de Guild for Spiritual Guidance in Mariandale.

Dirk Marivoet - teacher

DIRK MARIVOET is directeur van het instituut voor Body Mind Integration in Gent, België. Hij heeft Core Energetica gestudeerd bij John Pierrakos, Postural Integration®, Energetic Integration en Pelvic-Heart Integration bij Jack Painter, PhD (en is gecertificeerd trainer/supervisor sinds 1999). Hij heeft ook gewerkt met Shamanisme, zowel in Europa als in Noord Amerika. In de jaren 80 en 90 was hij adjunct directeur van de faculteit van Psychomotorische Therapie van de Universiteit van Leuven, waar hij nu ook nog lesgeeft.

Ivan Sebastiani - teacher

IVAN SEBASTIANI is directeur van het Instituto Italiano Core Energetica. Hij is opgeleid door John Pierrakos en geeft les in Italië, Griekenland, Polen, UK, Mexico, Nederland en de USA. Ivan zet zich met hart en ziel in om de leringen van John en Eva Pierrakos te verspreiden en om mensen te helpen blokkades rond hun hart op te heffen. 

Klaus Stinshoff - teacher

KLAUS STINSHOFF heeft sinds 1987 een eigen praktijk als Core Energetica psychotherapeut. Hij volgde de opleiding tot Core Energetica therapeut en studeerde bij John Pierrakos. Klaus woont en werkt in Berlijn en is gespecialiseerd in het werken met cliënten die te maken krijgen met kanker. Klaus is chirurg, psychotherapeut en seksueel therapeut. Hij houdt ervan om bij mensen het vermogen tot liefhebben aan te spreken en te vergroten.

Achiel van Tienen - teacher

ACHIEL VAN TIENEN werkte na zijn HBO-studie Verpleegkunde 20 jaar in verschillende functies in de gezondheidszorg, variërend van uitvoering tot management. In een persoonlijke zoektocht maakte hij kennis met Core Energetica. Hij besloot zich hier in te bekwamen. Het gaf hem letterlijk en figuurlijk meer bewegings-vrijheid. Na een tweejarige training in Nijmegen en de vierjarige beroepsopleiding in Berlijn, heeft Achiel sinds 2001 een eigen praktijk als Core Energetica therapeut. Als therapeut werkt hij met individuele cliënten, groepen en paren en geeft hij regelmatig workshops.

Samo Božič - assistent

SAMO BOŽIČ is gecertificeerd Core Energetica therapeut en heeft een eigen praktijk in Slovenië. Hij is zeer geïnteresseerd in het ontwikkelen van therapeutische werkvormen voor individuele cliënten en groepen, gekoppeld aan thema's als man zijn, vader zijn, sport, natuur en aardse spiritualiteit. Zijn 15 jaar ervaring in het onderwijs draagt bij aan zijn therapeutische vaardigheden. Hij is toegewijd echtgenoot en trotse vader van twee tienerdochters.

Margo Bolenius - assistent

MARGO BOLENIUS heeft ruim 30 jaar ervaring in begeleiding van mensen in diverse functies bij organisaties en in het bedrijfsleven, als manager en consultant. Sinds 2012 doet ze dit vanuit haar eigen praktijk, vanaf 2017 ook als core-energtisch therapeut. Ze werkt met individuele cliënten en groepen. Zij past het core-energetisch werk ook toe in organisaties en bedrijfsleven, zodat werknemers met meer energie en plezier leven en werken. Haar motto: let go of control for more flow and grow.

José van Hal - assistent

JOSÉ VAN HAL werkte 35 jaar in het onderwijs. Ze studeerde pedagogiek (onderwijskunde) en was 21 jaar directeur van een basisschool. Na het afronden van de opleiding bij NICE in 2017 werkte ze daarnaast als Core Energetisch therapeut. In 2018 volgde ze de Post Graduate opleiding. In september 2019 is ze gestopt met haar baan in het onderwijs en werkt ze in haar eigen praktijk ‘Coresse’ (= zijn in je core, kern). Met compassie, enthousiasme, humor en blijmoedigheid helpt ze mensen hun balans en (core)kracht te (her)vinden.

Nuno Salema - assistent

NUNO Salema is psycholoog met een master-degree in klinische psychologie. In 2018 heeft hij de opleiding bij NICE tot Core Energetisch therapeut voltooid. In zijn praktijk in Berlijn werkt hij met individuele cliënten, paren en groepen. Daarnaast werkt hij als consultant in bedrijven en instellingen. Hij combineert zijn therapeutisch benadering met creatieve en spontane zelfexpressie-methoden, vanuit zijn achtergrond in Theatre and Expressive Movement. 

Annick Schuerman - assistent

ANNICK SCHUERMAN genoot haar opleiding Core Energetica bij NICE, inclusief de post graduate training. Ze heeft een professionele healingpraktijk waar ze haar training aan de Barbara Brennan School of Healing, haar jarenlange Reiki II ervaring en nu ook haar vaardigheid als Core therapeut inzet om mensen tot rust, helder inzicht en vernieuwde levenskracht te brengen, individueel en in groepen. Ze is ook een gepassioneerde yoga leraar. Ze werkte een vijftal jaar als dierenarts toen haar enthousiasme omsloeg naar mensen, met hun wonderlijk bewustzijn en potentieel.

Daniela Zambrana Weymann - assistent

DANIELA ZAMBRANA WEYMANN werkt als Core Energetisch therapeut in haar eigen praktijk. Ze volgde haar opleiding aan het Core Energetisch Instituut in Griekenland. Daarnaast is ze opgeleid als psychologisch counceler en coach en deed ze een studie internationaal business management. Ze faciliteert procesgroepen en geeft workshops Core Energetica en communicatie met dieren. Ze helpt mensen de schoonheid van hun ware zelf te vinden door hun ervaring te brengen naar 'Alles wat er Is' in het lichaam, want dat is het voertuig voor de reis van onze ziel. Haar motto is: ''Feel it all - Do it all!"