STAF

Anna Timmermans - oprichtster, academic director en teacher

ANNA TIMMERMANS begon in 1982 met een eigen therapeutische praktijk, naast haar werk als methodiekdocente. Anna is ECP-gecertificeerd. Ze heeft een opleiding gevolgd in de Bio Energetische Analyse en is door John Pierrakos in de Core Energetica geschoold. Haar passie is om Core Energetica-therapeuten op te leiden en Core Energetica in Nederland als zelfstandige therapierichting in te voeren. Anna geeft ook les in Mexico, Italie, Griekenland and Polen.

Cees van Loon - managing director en teacher

CEES VAN LOON heeft zijn opleiding genoten bij het New York Core Energetics Institute en studeerde af in 2010. Daarna heeft hij zijn baan als consultant opgezegd en is hij zijn eigen praktijk begonnen. De belangrijkste reden hiervoor was dat hij los wilde komen van ‘hoofdzaken’ en het verlangen voelde om de wereld van ‘niet weten’ te verkennen. Hij heeft zich gespecialiseerd in leiderschap en het werken met jong volwassenen. Cees is als directeur en teacher verbonden aan NICE. Hij is ook mede-eigenaar van Cordium, een centrum voor groei en persoonlijkheidsontwikkeling in Nijmegen.

Fernando Aguiar - teacher

FERNANDO AGUIAR heeft een masterdiploma klinische psychologie en is sinds 2009 Core Energetisch therapeut. Hij is spiritueel counselor bij New York Region Pathwork, TRE Level 2 provider, teacher en supervisor in Core Energetica, en schrijver van het boek Surrendering to the Flow of Life: beyond character defense structures. Hij biedt online therapie en supervisie aan, zowel in het Engels als het Portugees, en verzorgt workshops en retraites in Brazilië, Israel, Australie, Nepal, Thailand, Mexico en India.

Erena Bramos - teacher

ERENA BRAMOS heeft psychologie gestudeerd aan de Adelphi University. Ze is gecertificeerd Gestalt Therapeut en heeft de Core Energetics opleiding aan het instituut in New York gedaan. Ze heeft ook Psychosynthese gestudeerd en een opleiding in Past Life Regression gevolgd. Ze helpt mensen hun blokkades op te heffen, waardoor ze hun ware potentieel kunnen benutten.  Daarbij spreekt ze alle dimensies aan: emotioneel, energetisch en spiritueel. Erena legt zich de laatste jaren vooral toe op het opleiden van therapeuten. Ze geeft les aan het Core Energetics Institute in Brazilië en ontwikkelt een nieuw programma in Griekenland, gebaseerd op de principes van Core Energetica en Padwerk.

Roge Canto - teacher

ROGE CANTO is gecertificeerd Core Energetisch therapeut, gestalttherapeut, Excepcional Marriage mentor, Reiki master, mede-directeur van Core Esencia Guadalajara. Hij geeft les bij diverse Core instituten, onder andere in Mexico, United States en Costa Rica. Sinds 2008 heeft hij een zelfstandige eigen praktijk. Co-facilitator in Holotropic Breathing workshops. Zijn motivatie voor het lesgeven komt voort uit, zo zegt hij: ''de grote behoefte om antwoorden te vinden die mijzelf de weg wijzen naar herstel en vrijheid.''

Ina Colletti - teacher

INA COLLETTI was zoekend naar werk dat het hart centraal stelt en waar wijsheid doorheen stroomt. Zo vond ze in 1981 Padwerk en later Core Energetica. John Pierrakos hielp haar zich te ontwikkelen tot wie ze werkelijk is. Sinds 1988 werkt Ina als therapeut en sinds 1994 heeft ze haar eigen praktijk. Ze heeft, met anderen, Core Energetica naar Duitsland gebracht.

Jorge Galindo - teacher

JORGE GALINDO is directeur van het CORPORE Institute in Mexico City. Hij volgde zijn roeping als therapeut langs twee wegen. Langs de ene weg heeft Jorge zich ontwikkeld als Bio Energetisch therapeut in de traditie van Wilhelm Reich. Later studeerde hij Core Energetica bij John Pierrakos en behoorde hij tot de eerste lichting studenten in Mexico City. Ook heeft hij zich bekwaamd als Hakomi Method practitioner. De andere weg die hij volgde was die van Humanistic Psychology, waarin hij een Master Degree haalde. Jorge is gecertificeerd Gestalt therapeut.

Ken Goldberg - teacher

KEN GOLDBERG, arts-specialist preventieve geneeskunde, is sinds 1994 Core Energetisch therapeut. Hij geeft met liefde les, in het verleden als universitair docent, en tegenwoordig als directeur van de Core Energetische training in Portland (USA), samen met zijn vrouw, Kathleen. Hij integreert energetisch werk, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit in zijn manier van lesgeven. Daarnaast is hij een liefhebber van bergklimmen, kayakvaren en mountainbiken.

Ala Konopko - teacher

ALA KONOPKO-ULANECKI is mede-directeur van het Core Energetics Institute in Polen. Ze werkt al meer dan 25 jaar met Core Energetica, als therapeut, teacher en supervisor. Ze heeft haar opleiding genoten in New York, waar ze nauw samenwerkte met John Pierrakos. Ze geeft ook les bij andere instituten, onder andere in Griekenland en Italië. Ze werkt graag met vrouwen en helpt hen om stereotype rolmodellen te doorbreken en hun leiderschap te vinden, waardoor ze in hun ware kracht kunnen staan. En dat heeft de wereld nodig!

Lisa Loustaunau - teacher

LISA LOUSTAUNAU is voormalig director of education van het New York Institute of Core Energetics. Ze leidt Core Energetica therapeuten op in Brazilië, Australië, USA en Europa. Daarnaast heeft ze een praktijk in Norwalk Connecticut, waar ze individuele therapie geeft en met paren en groepen werkt. Lisa is ook Ordained Spiritual Counselor en geregistreerd hypnotherapeut. 

Dirk Marivoet - teacher

DIRK MARIVOET, MSc. is de oprichter en directeur van het Int'l Institute for Bodymind Integration in Gent (B). Ontwikkelaar van Core Strokes ™ - een diepe "belichaming"-methode die hij wereldwijd doceert. Voorheen was hij adjunct-faculteit Psychomotorische Therapie aan de KU Leuven (1984-1994). Bij het verkennen van de mythische rijken werd hij een bard en een ovaat in de druïdtraditie, een zweethut-leerling in de Lakota-traditie en een gediplomeerde vuurloopinstructeur. In Core Energetica studeerde hij bij John C. Pierrakos, MD af in 1999 (hij is docent en supervisor sinds 2008); Bodymind Integration (Posturale, Energetische en Pelvic-Heart Integration) trainde hij onder Jack W. Painter, PhD. in de jaren 80 en 90 (gecertificeerd trainer en supervisor sinds 1999). Dirk geeft les vanuit compassie, verbinding, levendigheid, wijsheid en kennis in de breedste zin van het woord.

Ivan Sebastiani - teacher

IVAN SEBASTIANI is directeur van het Instituto Italiano Core Energetica. Hij is opgeleid door John Pierrakos en geeft les in Italië, Griekenland, Polen, UK, Mexico, Nederland en de USA. Ivan zet zich met hart en ziel in om de leringen van John en Eva Pierrakos te verspreiden en om mensen te helpen blokkades rond hun hart op te heffen. 

Klaus Stinshoff - teacher

KLAUS STINSHOFF heeft sinds 1987 een eigen praktijk als Core Energetica psychotherapeut. Hij volgde de opleiding tot Core Energetica therapeut en studeerde bij John Pierrakos. Klaus woont en werkt in Berlijn en is gespecialiseerd in het werken met cliënten die te maken krijgen met kanker. Klaus is chirurg, psychotherapeut en seksueel therapeut. Hij houdt ervan om bij mensen het vermogen tot liefhebben aan te spreken en te vergroten.

Margo Bolenius - assistent

MARGO BOLENIUS heeft ruim 30 jaar ervaring in begeleiding van mensen in diverse functies bij organisaties en in het bedrijfsleven, als manager en consultant. Sinds 2012 doet ze dit vanuit haar eigen praktijk, vanaf 2017 ook als core-energtisch therapeut. Ze werkt met individuele cliënten en groepen. Zij past het core-energetisch werk ook toe in organisaties en bedrijfsleven, zodat werknemers met meer energie en plezier leven en werken. Haar motto: let go of control for more flow and grow.

Gyasi Bramos Hantman - assistent

GYASI BRAMOS HANTMAN is gecertificeerd Core Energetica therapeut en woont in Athene, Griekenland. Hij heeft lang gewerkt als maatschappelijk werker in New York, met mensen met psychiatrische ziektebeelden die in armoede leven. Het getuige zijn van de schoonheid van de menselijke ziel en geest, in alle variaties, heeft zijn werk diepgaand beïnvloed. Sinds de afronding van zijn Core Energetica opleiding in 2019, heeft hij een eigen praktijk en leidt hij mannengroepen. Zijn motto: ''Let's take this journey together, in brotherhood and sisterhood.''

Ramon Garcia Mora - assistent

RAMON GARCIA MORA heeft de training tot Core Energetica therapeut gevolgd en heeft daarnaast ervaring in yoga, massage en somatic centering. Hij heeft zijn praktijk als Core therapeut in Haarlem. Daarnaast werkt hij voor een psychiatrisch kinderziekenhuis waar hij werkt met jongeren met psychiatrische stoornissen en hun ouders. Hij brengt graag wat liefde naar het lagere zelf terwijl je daar ook nog lol aan mag beleven. Daarna zien we wel wat de mogelijkheden zijn 🙂

José van Hal - assistent

JOSÉ VAN HAL werkte 35 jaar in het onderwijs. Ze studeerde pedagogiek (onderwijskunde) en was 21 jaar directeur van een basisschool. Na het afronden van de opleiding bij NICE in 2017 werkte ze daarnaast als Core Energetisch therapeut. In 2018 volgde ze de Post Graduate opleiding. In september 2019 is ze gestopt met haar baan in het onderwijs en werkt ze in haar eigen praktijk ‘Coresse’ (= zijn in je core, kern). Met compassie, enthousiasme, humor en blijmoedigheid helpt ze mensen hun balans en (core)kracht te (her)vinden.

Sophie de Lacaze - assistent

SOPHIE DE LACAZE heeft opleidingen gevolgd in Core Energetica, Somatic Bodywork en moderne dans. Ze heeft haar praktijk in Berlijn. Ze werkt met individuele cliënten en paren en leidt therapiegroepen. Samen met haar partner Nuno Salema heeft ze Holistic Embodiment for Authentic Leadershiop (H.E.A.L.) opgezet, een programma voor persoonlijke ontwikkeling dat authentiek leiderschap combineert met de principes van Core Energetica. Sophie helpt mensen om voluit expressie te geven aan zichzelf en om hun talenten in te zetten in de wereld, en dat doet ze met grote toewijding.

Annick Schuerman - assistent

ANNICK SCHUERMAN genoot haar opleiding Core Energetica in NICE, inclusief de post graduate opleiding. Ze heeft een professionele healingpraktijk waar ze haar training aan de Barbara Brennan School of Healing en haar vaardigheid als Core therapeut inzet om mensen tot rust, helder inzicht en vernieuwde levenskracht te brengen. In het bijzonder als zij worstelen met psychosomatische klachten. Ze is ook een gepassioneerd yogaleraar. Ze werkte vroeger als dierenarts, tot haar enthousiasme omsloeg naar mensen met hun wonderlijk bewustzijn en potentieel.